ΕΛΛΑΔΑ

Πολυμήχανοι και πολυτάλαντοι: Φοιτητές ΑΕΙ και υπότροφοι του Deree εφευρίσκουν ξανά την ελπίδα!

Πολυμήχανοι και πολυτάλαντοι: Φοιτητές ΑΕΙ και υπότροφοι του Deree εφευρίσκουν ξανά την ελπίδα!

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η νεολαία αξιοποιεί εκπαιδευτικές ευκαιρίες και ονειρεύεται.

Το 2014 ξεκίνησε μία ελπιδοφόρα συνεργασία, μία όμορφη ιστορία: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Recharging the Youth» για τη δημιουργία ευκαιριών και την αύξηση της απασχολησιμότητας στους νέους, στήριξε το Deree – The American College of Greece στη θέσπιση υποτροφιών για φοιτητές ΑΕΙ που θέλουν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree για ένα minor.

Σήμερα, 2 χρόνια και 120 υποτροφίες μετά, τα αποτελέσματα φαίνονται έκδηλα στα χαμόγελα των παιδιών που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, αλλά και στον ενθουσιασμό όσων μόλις ξεκίνησαν. Το πρόγραμμα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να σπουδάσουν σε συμπληρωματικούς τομείς κάνοντας ευφάνταστους συνδυασμούς (π.χ. Αρχιτεκτονική με Περιβαλλοντικές Επιστήμες) και που τους βοηθούν να δημιουργήσουν τη δική τους, μοναδική πορεία. Τους εκθέτει σε ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα που προσφέρει καθοδήγηση και επαγγελματικές ευκαιρίες. Τους βοηθά να βγουν στο εξωτερικό για σπουδές ή πρακτική άσκηση. Μα πάνω απ’ όλα, τους δίνει τη δύναμη και τα εργαλεία για να εξελιχθούν και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο campus του Deree στην Αγία Παρασκευή, οι υπότροφοι μάς μίλησαν για την εμπειρία παράλληλης φοίτησης. Τα λόγια τους εξηγούν γιατί αξίζει ένας νέος να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Αλλά η απόδειξη βρίσκεται στα μάτια τους, που λάμπουν από ελπίδα κι ανυπομονησία για ένα μέλλον χωρίς εμπόδια!

Ο Αναστάσης με τον Ορφέα είναι φίλοι, συμφοιτητές στη Νομική Αθηνών και υπότροφοι του προγράμματος, που παρακολουθούν minor Χρηματοοικονομικών στο Deree. «Παρακολουθούμε στη Νομική κάποια θεωρητικά μαθήματα για εταιρείες και εδώ τα βλέπουμε πολύ πιο πρακτικά, δηλαδή στην εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις» λέει ο Αναστάσης, ενώ ο Ορφέας συμπληρώνει: «Deree σημαίνει οργάνωση και ευκαιρίες. Σκεφτόμαστε να κάνουμε και study abroad σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στην Αμερική... ή ακόμη και στην Κορέα».

1δτ

Η Γεωργία είναι κι αυτή φοιτήτρια Νομικής που κάνει minor σε Χρηματοοικονομικά. «Θεωρώ ότι από τη στιγμή που η οικονομία ρυθμίζει και την κοινωνία εν μέρει, οι νομικές συμβουλές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τη λειτουργία αυτού του συστήματος. Η Νομική προσφέρει πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων. Το Deree σού δίνει πολλά πράγματα τα οποία αλλού δεν είναι αυτονόητα, ένα περιβάλλον ανάπτυξης που βοηθά στην επαγγελματική προετοιμασία και αναπτύσσει soft skills, πράγματα τα οποία αλλού πρέπει να τα ψάχνεις πολύ»

Georgia

«Ήθελα να συνδυάσω τις σπουδές στα Οικονομικά με Διεθνείς Σχέσεις στο Deree γιατί έχω μία συγκεκριμένη πορεία στο μυαλό μου: θα ήθελα να δουλέψω σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς. Το θετικό στο Deree είναι τα λίγα άτομα ανά τάξη που δημιουργούν πιο στενή σχέση με τον καθηγητή και τα ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας» μας λέει ένας ακόμη υπότροφος, ο Νικόλας. Δίπλα του, ο συμφοιτητής του, Ιάσωνας, συμπληρώνει: «Σπουδάζω κι εγώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά στο Πολιτικό Τμήμα. Δεν ήρθα στο Deree για να συμπληρώσω τις γνώσεις μου, αλλά για να τις ενισχύσω στο κομμάτι των Διεθνών Σχέσεων. Συμπέρανα πολύ γρήγορα ότι τα μαθήματα εδώ μου δίνουν τεράστιο πλεονέκτημα στο πώς ανταποκρίνομαι στα μαθήματα της σχολής μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Εξάλλου, τα μαθήματα στα αγγλικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά αφού πια θεωρούνται παγκοσμίως όχι δεύτερη, αλλά κύρια γλώσσα για όλους μας.»

Nicholas Iasonas

«Βρήκα πολλά άτομα στη σχολή που με παρότρυναν να κάνω αίτηση», μας είπε η Γιολάντα που συνδυάζει σπουδές Νομικής με International Business στο Deree. «Παίρνοντας την υποτροφία ενθουσιάστηκα... Μ’ αρέσει να έρχομαι εδώ και να διαβάζω στη βιβλιοθήκη, να περνώ όλη την ημέρα στο campus... Εδώ βρήκα μία οργανωμένη κοινότητα που είναι ανοιχτή σε όλους και σε βοηθά να βρεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, είτε είναι όμιλοι είτε σπουδές στο εξωτερικό... Στη Νομική, απολαμβάνω την άμιλλα μεταξύ των φοιτητών που μας κάνει όλους καλύτερους. Στο Deree, χαίρομαι να έρχομαι, να παρακολουθώ μαθήματα, να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους... Η συνολική εμπειρία σου δίνει την αίσθηση ότι προχωράς!»

Yolanda

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για Παράλληλες Σπουδές στο Deree μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ