ΕΛΛΑΔΑ

Αναστολή της απεργίας σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ

Αναστολή της απεργίας σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο του Τύπου με τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, του «ΠΗΓΑΣΟΣ» και του MEGA να παραμένουν απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είναι πέντε μήνες απλήρωτοι ενώ οι εργαζόμενοι στον «ΠΗΓΑΣΟΣ» τρεις μήνες. Μέχρι χθες, Τρίτη, δεν είχε καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και έτσι οι εργαζόμενοι και των δύο Μέσων προχώρησαν σε απεργία. Σήμερα, Τετάρτη, κατεβλήθη τελικώς το δώρο και έτσι αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας.

«Η γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο «Έθνος», αποφάσισε την αναστολή της απεργίας έως τις 30 τρέχοντος μηνός, προκειμένου να υπάρξει η καταβολή δύο 15νθήμερων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2016, καθώς και η κατάθεση σχεδίου για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης, διαφορετικά θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εργαζομένων των επιχειρήσεων «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Για τους εργαζόμενους στο MEGA όμως τα νέα δεν είναι ελπιδοφόρα. Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας:

- από τις 18.00 έως τις 22.00, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

-από τις 20.00 έως τις 24.00, την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ιστοσελίδα «megatv.com».

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

· Την καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.

· Την ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ