ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πέρασε από την Ελλάδα ο Μαροκινός που συνέλαβαν στη Γερμανία

Δεν πέρασε από την Ελλάδα ο Μαροκινός που συνέλαβαν στη Γερμανία
REUTERS/Axel Schmidt

Τον περασμένο Οκτώβριο και τον περασμένο Αύγουστο, ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Γερμανίας είχε αποστείλει έγγραφο στις ελληνικές Αρχές ζητώντας πληροφορίες για τον 24χρονο Μαροκινό, Ρεντουανέ Ες A.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, οι ελληνικές Αρχές του είχαν απαντήσει ότι δεν είχε προκύψει ποτέ το όνομα του συγκεκριμένου ατόμου στις έρευνες που είχαν γίνει στην Ελλάδα, ούτε είχε προκύψει ότι είχε περάσει οποτεδήποτε από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα, Τετάρτη, ο 24χρονος Μαροκινός συνελήφθη από τις γερμανικές Αρχές, ως ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος και φέρεται μάλιστα να γνώριζε τον Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ο οποίος είχε ηγηθεί της επίθεσης στο Παρίσι.

Βάσει των όσων έγιναν γνωστά από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Γερμανίας, ο 24χρονος Μαροκινός είχε αναλάβει για λογαριασμό της ισλαμικής οργάνωσης να νοικιάζει κρησφύγετα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, το 2015 οι ελληνικές Αρχές είχαν εντοπίσει δύο κρησφύγετα του Αμπαούντ και είχαν συχνή αλληλογραφία με τις αντιστοιχες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη.

Στο έγγραφο που έστειλε και τις δύο φορές ο Γερμανός εισαγγελέας στους Έλληνες, ζητούσε να μάθει εάν o 24χρονος Μαροκινός υπήρχε ποτέ στη λίστα των υπόπτων, αλλά και γενικότερα εάν είχε προκύψει το συγκεκριμένο άτομο από οποιαδήποτε έρευνα οποιασδήποτε ελληνικής υπηρεσίας.

Οι αρνητικές απαντητικές επιστολές της Ελλάδας στάλθηκαν αμέσως στη Γερμανία και τέθηκαν εις γνώσιν του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ