Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Χίου
Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Χίου, κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 86 επιβάτες. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με βόρειους ανέμους που φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Η πρόσκρουση σύμφωνα με το λιμενικό σώμα έγινε με την «μπάλα» του πλοίου «bulbous bow», που είναι το προεξέχον βολβώδες κομμάτι στην πλώρη του κάτω από την ίσαλο γραμμή και βοηθά στην υδροδυναμική απόδοση του σκάφους.
Στο «Νήσος Μύκονος» απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους, ωστόσο αφού υπάρχει ο σχετικός έλεγχος από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει κανονικά για το δρομολόγιό του: Βαθύ, Καρλόβασι, Φούρνοι, Αγ. Κήρυκος, Μύκονος, Σύρος, Πειραιά.
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ήταν ένα είδους σοκ για την επιστημονική κοινότητα»: Το ατύχημα Τσερνόμπιλ και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας
01:15
Youth Pass: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το voucher των 150 ευρώ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
01:00