Τουρκικό πλοίο προσάραξε 100 μέτρα μακριά από ακτή της Κω
Στην Κω και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή, προσάραξε το πρωί της Δευτέρας (26/12) το πλοίο 'ALCATRAS', το οποίο φέρει σημαία Τουρκίας.
Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια, μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης ήταν μια βλάβη στο πηδάλιο.
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, ενώ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και Ρ/Κ κατευθύνθηκαν στο σημείο προς παροχή συνδρομής, η οποία όμως λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή.
Το 'ALCATRAS' παραμένει προσαραγμένο, χωρίς, ωστόσο, να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Copernicus: Πάνω από 7.000 στρέμματα κάηκαν στην πυρκαγιά της Αιγιαλείας
22:51
Ο IDF θα αποχωρήσει από τη Γάζα μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς, δηλώνει το Συμβούλιο Ειρήνης
22:39
«Τελευταία ευκαιρία» για το Ιράν οι συνομιλίες για το άνοιγμα του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ
22:27
Χαλκιδική: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στη Σίβηρη – Τι βρέθηκε μετά από ελέγχους
22:15