ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του γνωστού τραγουδιστή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του γνωστού τραγουδιστή

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο γιος του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή, που φέρεται ότι συμμετείχε στην σπείρα των εκβιαστών.

Ανακριτής και εισαγγελέας του επέβαλλαν ωστόσο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ελεύθερος, επίσης με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε και ο τρίτος της ομάδας των συλληφθέντων για την υπόθεση, πεθερός του 46χρονου, που ασχολείται με μεσιτείες ακινήτων, ο οποίος φέρεται να είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον 65χρονο μεσίτη, εγγύηση 3 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εκβίαση και εγκληματική οργάνωση, απολογήθηκαν από το πρωί ενώπιον του ανακριτή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο ένας από αυτούς, 49 ετών, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καθώς βαρύνεται επιπλέον, με έκρηξη στο αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων της ομάδας.

Τους διαλόγους των φερόμενων μελών της συμμορίας των εκβιαστών στην οποία φέρεται να μετείχε και ο γιος γνωστού τραγουδιστή φέρνει στο φως αποκλειστικά το CNN Greece.

Όπως αποκαλύπτεται, οι φερόμενοι ως δράστες δεν δίσταζαν να απειλούν στο τηλέφωνο ακόμα και με απαγωγές παιδιών για να πάρουν χρήματα από μεσιτίες, που ούτε καν είχαν μεσολαβήσει.

Ένας από τους κατηγορούμενους αναφέρει σε τηλεφωνική του επικοινωνία με κάποιο θύμα:

"αν δε δώσει τα λεφτά το λαμόγιο ο άντρας σου, θα απαγάγω τη κόρη, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πως θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα σου αν τον βρεις δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δε πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π..., μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα».

Και αν οι απειλές για απαγωγή δεν έπιαναν, τότε άρχιζαν οι απειλές για τις βόμβες.

«Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ στις 20.00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20.01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες. Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση, ή θα ρίξω σφαίρες στα πόδια του Παντελή».

Το θράσος των μελών της συμμορίας των εκβιαστών ήταν τέτοιο, που έφταναν μέχρι το σημείο να στέλνουν και μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο των θυμάτων τους.

«Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα 20.00 η ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πήγαινε και μιλα με τη μανικιουριστα. Σας παρακολουθούμε δέκα ημέρες».

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των μελών της συμμορίας των εκβιαστών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ