ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών

Αποκλειστικό: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, δεκάδες έγγραφα που βρέθηκαν στο μεσιτικό γραφείο βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση των εκβιασμών, στην οποία εμπλεκόμενος φέρεται να είναι και ο γιος γνωστού τραγουδιστή.

Πρόκειται για εντολές για μεσιτεία από κατασκευαστές, αλλά και έγγραφα από υποψήφιους αγοραστές διαμερισμάτων και οικοπέδων. Επίσης βρέθηκαν δεκάδες έγγραφα από δικαστικές διαμάχες που προκάλεσε ο βασικός κατηγορούμενος με τους πελάτες του, όπως εξώδικα μηνύσεις και αγωγές.

Όλα τα έγγραφα θα επεξεργαστούν και τα άτομα, που θα προκύψουν από την έρευνα, θα κληθούν να καταθέσουν στις Αρχές, για το εάν είχαν οποιαδήποτε ενόχληση σε επίπεδο εκβιασμού από τους συλληφθέντες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και έγγραφα από δικογραφία του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων, στην οποία βασικός κατηγορούμενος του κυκλώματος είχε κάνει μήνυση σε δασάρχη σε περιοχή της Αττικής, μετά από έντονη διαμάχη για δύο οικόπεδα σε περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής.

Από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος λειτουργούσε παράνομα το μεσιτικό του γραφείο από το 2013 έως το 2016. Σκοπός του να μην πληρώνει την εφορία και να μην του μειωθεί η σύνταξη. Όσα χρήματα έπαιρνε ήταν "μαύρα".

Λόγω του ότι ήταν πολιτευτής, πριν πολλά χρόνια, στον δήμο Ιλίου, έλεγε ψέματα στους πελάτες του, ότι δήθεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει με τις πολιτικές του γνωριμίες.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όμως για τους αστυνομικούς έχει και ένας φάκελος που βρέθηκε στο μεσιτικό του γραφείο με μια χειρόγραφη σημείωση. Στην σημείωση τονίζεται να μην ενοχλήσουν συγκεκριμένο αγοραστή διαμερίσματος.

Επίσης υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις σε φάκελο με τον τίτλο «ΈΚΛΕΙΣΕ. Ο φάκελος, σύμφωνα με τις αρχές, αναφέρεται στην υπόθεση ενός ατόμου που τους είχε ζητήσει εκβιαστικά 11.000 ευρώ. Ακόμη βρέθηκε και φάκελος με την ένδειξη «ΟΚ ΜΑΥΡΑ».

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και πληροφορία ότι ένας εκ των συλληφθέντων είχε τόσες πολλές "άκρες" στη νύχτα, που είχε δεχθεί πρόταση να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού κέντρου της Αθήνας.

Όσο για την έκρηξη στο αυτοκίνητο θύματος, που δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα που εκβιαστικά του ζητούσε η συμμορία, οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι δράστες πήγαν μυστικά ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες, που ίσως υπήρχαν στην περιοχή, στο σημείο που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του για να του βάλουν φωτιά.

Ο ανακριτής έχει στα χέρια του όλο το υλικό της δικογραφίας και χθες άφησε ελεύθερο τον γιο του τραγουδιστή, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ