ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα (vid)

Καιρός: Πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα (vid)
Facebook

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα απ το πρωί και στα βουνά του λεκανοπεδίου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί η Πεντέλη, ο Υμηττός ενώ στην Πάρνηθα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από τελεφερίκ και πάνω .

Η χιονόπτωση είναι αδιάκοπη. Το ύψος του χιονιού από το καζίνο προς τα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι είναι αρκετά μεγαλύτερο και όπως λέει το προσωπικό που βρίσκεται εκεί είναι πιθανό να κλείσει ο δρόμος.

Η θερμοκρασία στο καταφύγιο Μπάφι κυμαίνεται περίπου στους -2 βαθμούς κελσίου όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πέσει προοδευτικά κι έτσι το βράδυ το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους -4 με -5 βαθμούς κελσίου!

Σε περίπτωση που αποκλειστείτε στο αυτοκίνητο σας από την έντονη χιονόπτωση , η ελληνική αστυνομία σας συμβουλεύει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα :

  • παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
  • τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
  • εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ο χιονιάς τις επόμενες ώρες θα «χτυπήσει» ακόμη και τα νησιά . Συγκριμένα αναμένονται :

Χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ