ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για νέους γεωργούς

Παράταση για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για νέους γεωργούς
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Έως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντιστοίχως, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» (υπομέτρο 6.1) αφορά στην παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, να εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα που πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση και στην Υπουργική Απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής, που έχουν αναρτηθεί στα σχετικά αρχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ