ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε λευκό κλοιό Κρήτη, βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Ήπειρος

Κακοκαιρία: Σε λευκό κλοιό Κρήτη, βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Ήπειρος
Eurokinissi/φωτογραφία αρχείου

Στα λευκά έχουν ντυθεί οι περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς εκτός από την Αττική, «άσπρη μέρα» είδαν οι κάτοικοι σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Κρήτη, αλλά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Βοιωτία, Θεσσαλία, Πήλιο, Ιωάννινα, Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Κόνιτσα και ανατολική Χαλκιδική έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ παρόμοιο είναι το τοπίο και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Χιόνι και χιονόνερο πέφτουν από το πρωί μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, ενώ πυκνή είναι η χιονόπτωση στον ορεινό όγκο του Ολύμπου στην περιοχή της Αγιάσου και στις περιοχές Αμπελικού και Μεγαλοχωρίου, στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου βόρεια του Μανταμάδου και στα δυτικά του νησιού στις περιοχές Σκαλοχωρίου, Άντισσας, Βατούσας και Χιδήρων.

Χιόνια και στη βόρεια Χίο όπου γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Χιόνια και στα ορεινά της Σάμου. Λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από και προς τα νησιά. Το απαγορευτικό «έπιασε» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από Καβάλα και Λήμνο με προορισμό τη Χίο και τη Σάμο.

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Κρήτη, με τη χιονόπτωση στα ορεινά του νησιού να είναι συνεχής και τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς ώστε να μην αποκλειστούν χωριά.

anogeia 2

Χιονόπτωση στα Ανώγεια/Πηγή: Cretapost

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, με τις ολονύχτιες προσπάθειες για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Βιάννος, Αγία Βαρβάρα, Ανώγεια, χωριά του Μυλοποτάμου, περιοχές των δήμων Πλατανιά και Κισάμου και ο Ομαλός στα Χανιά έχουν καλυφθεί από πυκνό στρώμα χιονιού, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η χιονόπτωση αναμένεται να επεκταθεί και σε πιο πεδινές περιοχές του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ