ΕΛΛΑΔΑ

Κρατούσαν ομήρους δύο αλλοδαπούς και τους ζητούσαν 2.600 ευρώ

Κρατούσαν ομήρους δύο αλλοδαπούς και τους ζητούσαν 2.600 ευρώ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Μία υπόθεση βγαλμένη από ταινία εξιχνίασε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι κρατούσαν σε διαμέρισμα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δύο αλλοδαπούς, παρά τη θέλησή τους και τους ζητούσαν 1.300 ευρώ έκαστος για να τους αφήσουν να φύγουν.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν κλειδωμένοι οι παθόντες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα δύο άτομα.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και παράνομη κατακράτηση. Είχε προηγηθεί καταγγελία υπηκόου Ιράκ, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος αδερφός του κρατείτο παράνομα σε διαμέρισμα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας. Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, κατά τις απογευματινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου, εντοπίσθηκε το διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο οποίο βρέθηκαν κλειδωμένοι ο 32χρονος αδερφός του καταγγέλλοντα και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, καθώς και εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ