ΕΛΛΑΔΑ

Σε αρχηγό αντίπαλης σπείρας αποδίδεται φόνος εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2013

Σε αρχηγό αντίπαλης σπείρας αποδίδεται φόνος εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2013
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων κατηγορείται, από τις ελληνικές αρχές, ένας από τους συλληφθέντες της συμμορίας των εμπόρων ναρκωτικών που πιάστηκε στη μεγάλη επιχείρηση των Εξαρχείων πριν από λίγους μήνες.

Η δολοφονία είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2013, όταν ο 32χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών, με δράση στη συγκεκριμένη περιοχή, βρέθηκε νεκρός στην οδό Κωλέττη. Μάλιστα πάνω του είχε βρεθεί ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο.

Όπως φαίνεται, σχεδόν τρία χρόνια μετά από τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας, την εντολή για τη δολοφονία του είχε δώσει ένας Αλβανός, ηγετικό στέλεχος αντίπαλης ομάδας, που εμπορευόταν ναρκωτικά στα Εξάρχεια.

Ο θεωρούμενος ως ηθικός αυτουργός βρίσκεται ήδη στις φυλακές, καθώς συνελήφθη στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια πριν από μερικούς μήνες, μαζί με άλλους εμπόρους ναρκωτικών.

Η μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών έδειξε ότι ο εντολέας της δολοφονίας και το θύμα λυμαίνονταν από το 2010 τη συγκεκριμένη περιοχή και είχαν στήσει δύο «μαγαζιά», με τα οποία οι συμμορίες τους φρόντιζαν να κρατούν τα σκήπτρα της διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο ηθικός αυτουργός αρνείται τις κατηγορίες, όμως οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις που περιγράφουν πως ο εντολέας σχεδίασε τη δολοφονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ