ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία
Facebook

Ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και τρεις ημέρες και οι αρχές της χώρας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο μιας και ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν με τη σύζυγό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. 

Την τελευταία φορά που κάποιος είδε τον 59χρονο Κυριάκο Αμοιρίδη, ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, όταν εθεάθη σε ένα φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, είναι γνωστό ωστόσο ότι ο πρέσβης βρισκόταν στο Ρίο.

Η εφημερίδα Folha που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία αναφέρει πως ήδη έχει ενημερωθεί για το γεγονός τόσο το αρμόδιο υπουργείο στη Βραζιλία όσο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η The Sun, αξιωματούχος σημείωσε πως επικοινώνησε με τον Έλληνα πρέσβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας με γραπτά μηνύματα, αλλά δηλώνει πως δεν είναι βέβαιος πως ο ίδιος απαντούσε στα μηνύματα.

Capture copy

Πηγή: Ελληνική Πρεσβεία

Την δήλωση της εξαφάνισης σύμφωνα με πληροφορίες έκανε η σύζυγος του πρέσβη στις Αρχές, η οποία δεν κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν προβεί σε οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. Πάντως η είδηση της εξαφάνισης έχει απασχολήσει μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα.

Sputnik
WP

'Οπως μεταδίδουν βραζιλιάνικα μέσα, οι Αρχές της χώρας κάνουν έρευνες σε συγκεκριμένη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο -πιθανόν και εκεί που εθεάθη τελευταία φορά- στην οποία και κυριαρχεί το έγκλημα, ερευνώντας την υπόθεση. Συγκεκριμένα την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Το Sputnik σημειώνει ακόμα πως o Έλληνας πρέσβης είχε λάβει άδεια για τις μέρες αυτές των εορτών (από 22 Δεκεμβρίου) και θα επέστρεφε στα καθήκοντά του στις 9 Ιανουαρίου.

Ποιός ήταν ο ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957 και κατάγεται από τη Βέροια Ημαθίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κορίτσιου. Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 ως διπλωματικός ακόλουθος του υπουργείου Εξωτερικών και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, ενώ έχει εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο. Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ