Παράταση για τις δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας
Παράταση για εύλογο χρονικό διάστημα θα δοθεί στις δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας που λειτουργούν σήμερα σε 62 δήμους της χώρας, προκειμένου να μην μείνουν ακάλυπτοι οι ωφελούμενοί τους, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω δομές είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και μετά τη λήξη τους, τον Σεπτέμβριο του 2015, συνεχίζουν με κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η κ. Φωτίου σημειώνει επίσης, ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, το υπουργείο έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 δήμους και 254 κέντρα κοινότητας σε ισάριθμους δήμους. Από τις νέες δομές, σε συνδυασμό και με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που θα εφαρμοστεί σε εθνική κλίμακα από τον Ιανουάριο του 2017, αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 1.000.000 πολίτες σε ολόκληρη την επικράτεια.
Ανακάλυψη του αιώνα: Θησαυρός με κελτικά νομίσματα και χρυσό εντοπίστηκε σε χωράφι της Τσεχίας
13:12
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν μιλάω για F -35 γιατί θα μου απαγορεύσουν να πάω στη Μύκονο (vid)
13:09
Σε τραπεζική κάρτα ψάχνουν οι Αρχές απαντήσεις για την ταυτότητα της 30χρονης - Σφραγισμένα τα παράθυρα στο κλιμακοστάσιο
12:52
«Είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη αν το Ισραήλ παραβιάσει την εκεχειρία» απειλεί το Ιράν - «Οι ΗΠΑ θα ηγηθούν για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ»
12:27