ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία;

Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία;
Facebook

Τραγικό τέλος, κατά πάσα πιθανότητα, είχε η εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα απανθρακωμένο πτώμα σε αυτοκίνητο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και εκτιμά ότι ανήκει στον πρέσβη που εξαφανίστηκε πριν από τρεις ημέρες. Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το κανάλι Globo.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα άσπρο αυτοκίνητο που είναι καμένο ολοσχερώς.

AMOIRIDHS4

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε βρει ένα αυτοκίνητο και μέσα ένα απανθρακωμένο πτώμα. Συνεχίζουμε τις έρευνες» ανέφερε πηγή της αστυνομίας. Ωστόσο, τα Μέσα Ενημέρωσης στη Βραζιλία και συγκεκριμένα το Globo, που έδειξε πρώτο το καμένο άσπρο όχημα, υπογραμμίζει ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο 59χρονος πρέσβης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου προκειμένου να εξεταστεί.

51ae5bad735871f4beff4be79d10d4c4

(Πηγή: Paulo Nicolella / Agência O Globo)

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και τρεις ημέρες και οι αρχές της χώρας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο μιας και ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν με τη σύζυγό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Την τελευταία φορά που κάποιος είδε τον 59χρονο Κυριάκο Αμοιρίδη, ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, όταν εθεάθη σε ένα φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, είναι γνωστό ωστόσο ότι ο πρέσβης βρισκόταν στο Ρίο.

Η εφημερίδα Folha που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία αναφέρει πως ήδη έχει ενημερωθεί για το γεγονός τόσο το αρμόδιο υπουργείο στη Βραζιλία όσο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η The Sun, αξιωματούχος σημείωσε πως επικοινώνησε με τον Έλληνα πρέσβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας με γραπτά μηνύματα, αλλά δηλώνει πως δεν είναι βέβαιος πως ο ίδιος απαντούσε στα μηνύματα.

Capture copy

Πηγή: Ελληνική Πρεσβεία

Την δήλωση της εξαφάνισης σύμφωνα με πληροφορίες έκανε η σύζυγος του πρέσβη στις Αρχές, η οποία δεν κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν προβεί σε οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. Πάντως η είδηση της εξαφάνισης έχει απασχολήσει μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα.

Sputnik
WP

Το Sputnik σημειώνει ακόμα πως o Έλληνας πρέσβης είχε λάβει άδεια για τις μέρες αυτές των εορτών (από 22 Δεκεμβρίου) και θα επέστρεφε στα καθήκοντά του στις 9 Ιανουαρίου.

Ποιός ήταν ο ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957 και κατάγεται από τη Βέροια Ημαθίας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κορίτσιου. Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 ως διπλωματικός ακόλουθος του υπουργείου Εξωτερικών και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Βραζιλία το 2016.

Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη, ενώ έχει εργαστεί και ως σύμβουλος στο Ρίο. Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ