ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Αμοιρίδης: Το απανθρακωμένο πτώμα «οδηγεί» στον Έλληνα πρέσβη

Κυριάκος Αμοιρίδης: Το απανθρακωμένο πτώμα «οδηγεί» στον Έλληνα πρέσβη

Το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε μέσα σε λευκό αυτοκίνητο φαίνεται πως ανήκει πιθανότατα στον εξαφανισμένο Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμoιρίδη και πλέον όλη η προσοχή των αστυνομικών αρχών στη Βραζιλία στρέφεται στην εξέταση των ιατροδικαστών. 

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου είχε εξαφανιστεί ο Κυριάκος Αμοιρίδης από τις 26 Δεκεμβρίου. Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το κανάλι Globo. Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα άσπρο αυτοκίνητο που είναι καμένο ολοσχερώς.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει το σενάριο της απαγωγής καθώς δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την οικογένειά του για λύτρα, ερευνούν όμως το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Επισήμως δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα πως το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο ανήκει στον 59χρονο Έλληνα πρέσβη, Κυριάκο Αμοιρίδη, αλλά το γεγονός πως οι πινακίδες ανήξουν στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο Κυριάκος Αμοιρίδης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

autokinito

Σύμφωνα με την O Globo το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε ένας άντρας σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταθέσει, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του και ο λόγος.

Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως η αστυνομία συλλέγει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στη γύρω περιοχή όσο και από τις κάμερες του αυτοκινητόδρομου.

Η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα μέσα ανέφερε πως ο σύζυγός της ήταν στο σπίτι όταν την ενημέρωσω πως θα φύγει από το σπίτι, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον προορισμό. Και μετά από αυτό χάθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και τρεις ημέρες και οι αρχές της χώρας ερευνούν κάθε ενδεχόμενο μιας και ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν με τη σύζυγό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Την τελευταία φορά που κάποιος είδε τον 59χρονο Κυριάκο Αμοιρίδη, ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, όταν εθεάθη σε ένα φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, είναι γνωστό ωστόσο ότι ο πρέσβης βρισκόταν στο Ρίο.

rio

Πηγή: Pedro Teixeira / Agência O Globo

Η εφημερίδα Folha που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία αναφέρει πως ήδη έχει ενημερωθεί για το γεγονός τόσο το αρμόδιο υπουργείο στη Βραζιλία όσο και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η The Sun, αξιωματούχος σημείωσε πως επικοινώνησε με τον Έλληνα πρέσβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας με γραπτά μηνύματα, αλλά δηλώνει πως δεν είναι βέβαιος πως ο ίδιος απαντούσε στα μηνύματα.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είχε γεννηθεί το 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ