ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη - Ο ρόλος της συζύγου

Ανατροπή στη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη - Ο ρόλος της συζύγου
Fabiano Rocha / Agência O Globo

Ανατροπή φαίνεται πως υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία, καθώς πλέον τα βραζιλιανικά Μέσα κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους.

Ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης εξαφανίστηκε από το σπίτι του στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του για διακοπές.

Σύμφωνα με το βραζιλιανικό ειδησεογραφικό Μέσο «O GLOBO» και άλλα Μέσα της χώρας, ο Κυριάκος Αμοιρίδης φαίνεται πως είναι θύμα ενός εγκλήματος πάθους και συνδέουν μάλιστα εμμέσως τη σύζυγό του, Φρανσουά Αμοιρίδη με την υπόθεση.

ginaika10

ΠΗΓΗ: Foto: Fabiano Rocha

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρέσβης δολοφονήθηκε σε σπίτι συγγενών όπου διέμενε και όχι στο σημείο όπου βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο κάτω από τη γέφυρα ενός αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι βρέθηκε κηλίδα αίματος σε έπιπλα του σπιτιού, αλλά και στον καναπέ και ότι όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.

autokinito copy

Τα ίδια Μέσα αναφέρουν πως η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη, η οποία κατάγεται από τη Βραζιλία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν αξιωματούχο της βραζιλιανικής αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται σύμφωνα με τα βραζιλιανικά Μέσα να κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα για το περιστατικό, συνοδευόμενος μάλιστα κι από δικηγόρο.

Στο ίδιο αστυνομικό τμήμα μετέβη και η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη συνοδευόμενη από αστυνομικούς και τον δικηγόρο της και καταθέτει για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές έχουν υποβάλλει επίσημο αίτημα στην Interpol, αλλά και στην αστυνομία της Βραζιλίας, με σκοπό Έλληνες αξιωματούχοι να μεταβούν στη Βραζιλία και να παρακολουθήσουν από κοντά τις έρευνες που γίνονται εκεί.

Εάν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών θα αναχωρήσουν άμεσα για τη Βραζιλία. Το ταξίδι αυτό θα γίνει και μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που θα υποβάλλουν οι ελληνικές αρχές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ