ΕΛΛΑΔΑ

Καλή χρονιά από το CNN Greece

Καλή χρονιά από το CNN Greece

Το 2017 ήρθε γεμάτο όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες. Το CNN Greece σας εύχεται καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα, υγεία και αισιοδοξία.

Μπορεί το 2016 να μας παίδεψε καθώς, κατά γενική ομολογία, δεν ήταν και ο καλύτερος χρόνος από πολλές απόψεις. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε όμως συνέβησαν και κάποια καλά γεγονότα και γράψαμε μερικές ευχάριστες και σημαντικές ειδήσεις.

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα για τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική

Σε μία σημαντική απόφαση για την προστασία του περιβάλλοντος προχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς χρησιμοποίησε ένα νόμο του 1953 για την απαγόρευση μόνιμων νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στους περισσότερους αμερικανικούς ωκεανούς στην Αρκτική και τον Ατλαντικό.

obama

(Πηγή:REUTERS/Carlos Barria)

Κολομβία: Ιστορική ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ ανταρτών FARC και κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και ο ηγέτης των ανταρτών της FARC Ροντρίγκο Λοντόνο υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης, βάζοντας τέλος σε περισσότερα από 50 χρόνια πολέμου. Ο Σάντος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του σχετικά με τη συμφωνία, η οποία είχε αρχικά απορριφθεί με δημοψήφισμα στο οποίο το 50,2 τοις εκατό ψήφισε κατά.

2016 08 25T034148Z 191262683 S1BETXKBOMAA RTRMADP 3 COLOMBIA REBELS

(Πηγή:Jose Gomez / Reuters)

Αγόρι με ανίατη ασθένεια έλαβε 28.000 κάρτες Χριστουγέννων

Ο 5χρονος ο Bradley Lowery, με καρκίνο σε τελικό στάδιο, δέχθηκε 28.000 χριστουγεννιάτικες κάρτες και δώρα από όλο τον κόσμο. Έπειτα από μια εμφάνιση με την αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα του, Σάντερλαντ και ένα online αίτημα, ο μικρός συγκέντρωσε αμέτρητα δώρα που έκαναν τα Χριστούγεννά του ξεχωριστά.

nintchdbpict000290529645

(Πηγή: twitter)

Μαραθώνιος στο διάστημα

Ο Tim Peake εκτοξεύθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και "έτρεξε" έναν μαραθώνιο μέσω live stream παράλληλα με τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό γεγονός. Ο Peake έτρεξε την πορεία των 42 περίπου χιλιομέτρων δεμένος σε ένα διάδρομο, μέσα σε τρεις ώρες, 35 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, βλέποντας τους δρόμους να περνούν κάτω από τα πόδια του σε πραγματικό χρόνο.

Ινδός επιχειρηματίας ξόδεψε την προίκα της κόρης του σε 90 σπίτια για τους άστεγους

Ο Αγιάι Μουνότ, ένας πλούσιος έμπορος υφασμάτων και σιταριού, από το Αουρανγκαμπάντ στην ανατολική Ινδία, ξόδεψε την σημαντική προίκα της κόρης του ύψους 93.000 λιρών για την κατασκευή 90 σπιτιών για φτωχούς. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας του απλώς ήταν να δηλώσεις κάποιος ότι είναι φτωχός και ότι δεν είναι εθισμένος. Η κόρη του εμπόρου υποστήριξε πλήρως την απόφασή του και μαζί με τον νέο σύζυγό της φέρεται να παρέδωσαν τα κλειδιά στους νέους ιδιοκτήτες μετά το γάμο τους.

1264376 indianbusinessman 1481812527 678 640x480

(Πηγή: twitter)

Το Παρίσι πούλησε τα «λουκέτα των ερωτευμένων» για τους πρόσφυγες

Εκατομμύρια λουκέτα από ζευγάρια που εξυμνούσαν τον έρωτά τους, από τις Pont des Arts και Pont de l'Archevêché αφαιρέθηκαν το περασμένο έτος για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια άρχισαν να πωλούνται και ο αντιδήμαρχος Μπρουνό Ζουλιάρ προσέφερε τα χρήματα στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.

140331131941 paris love locks 7 horizontal large gallery copy

(Πηγή: CNNi)

Ο Λιονέλ Μέσι, ένας μικρός Αφγανός και μία μπλούζα από πλαστική σακούλα

Τα social media πήραν «φωτιά» όταν ένα 5χρονο αγόρι εμφανίστηκε να φορά μπλούζα του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, φτιαγμένη από πλαστική σακούλα. Τελικά, κατάφερε να τον συναντήσει και να περπατήσει δίπλα του στον αγωνιστικό χώρο.

littlemessi

(Πηγή: twitter)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ