ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της «βαρέλας»

Ηράκλειο: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της «βαρέλας»
cretapost

Αναβίωσε και φέτος, στο Ηράκλειο, το έθιμο της «βαρέλας». Η τροχονόμος ρύθμισε την  κυκλοφορία με τη σφυρίχτρα και τα χέρια της. Έτσι, οι μεγαλύτεροι αναπόλησαν τον παραδοσιακό τρόπο ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ οι νεότεροι, βίωσαν για λίγο, κάτι από τα παλιά

Όπως το έθιμο θέλει- και παρά το τσουχτερό κρύο και τη συνεχή βροχή στον «σταυρό» της πόλης, στη συμβολή της Λεωφόρου Δικαιοσύνης με την οδό 1821 και την «25ης Αυγούστου», στήθηκε η «βαρέλα», όπου στο παρελθόν ο γαντοφορεμένος τροχονόμος ρύθμιζε σε καθημερινή βάση την κυκλοφορία των λιγοστών οχημάτων, ενώ τώρα πια στο Ηράκλειο η «βαρέλα» της Τροχαίας στήνεται μια φορά το χρόνο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για ένα ευτυχισμένο και χαρούμενο νέο χρόνο και αναίμακτες γιορτές.

BARELA 1
BARELA 3
BARELA 4

Οι τροχονόμοι που βρέθηκαν στο σημείο μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και αλκοολόμετρα στους οδηγούς, και έδωσαν ευχές για μια αναίμακτη νέα χρονιά.

varela1 750x375
varela2

Στην εκδήλωση ως είθισται το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειαρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας που αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ