ΕΛΛΑΔΑ

Η πλουσιότερη Ρωσίδα επιχειρηματίας επενδύει… στα Φάρσαλα (pics)

Η πλουσιότερη Ρωσίδα επιχειρηματίας επενδύει… στα Φάρσαλα (pics)
Twitter

Η πλουσιότερη Ρωσίδα επιχειρηματίας Γιελένα Μπατούρινα, της αυστριακής εταιρείας Inteco Beteiligungs, ανακοίνωσε την απόκτηση φωτοβολταϊκού πάρκου στα... Φάρσαλα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φ/β πάρκου στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει το energypress.gr, πλέον, η προσοχή της Inteco στρέφεται τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Κύπρο, όπου διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Όπως δήλωσε σχετικά με τα παραπάνω η ίδια η Μπατούρινα στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt: «Βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης».

Παράλληλα, η Μπατούρινα δήλωσε ότι είναι ενδιαφέρουσα η κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.

ROSIDA 2

(Πηγή φωτογραφίας twitter)

Ποια είναι η πάμπλουτη Ρωσίδα επιχειρηματίας;

Η Γιελένα Μπατούρινα θεωρείται η πλουσιότερη Ρωσίδα σήμερα και δραστηριοποιείται μέσω της Inteco Beteiligungs, την οποία και ίδρυσε, στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα.

Ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκώφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 ως το 2010. Στη συνέχεια, το ζεύγος μετακόμισε στο Λονδίνο, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπισε ο Λουζκώφ.

Σήμερα η Μπατούρινα ασχολείται επίσης με τον ξενοδοχειακό τομέα ενώ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Η προσωπική της περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δις. δολάρια.

ROSIDA 3

(Πηγή φωτογραφίας twitter)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ