ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ταλαιπωρία αναμένεται για το επιβατικό κοινό της Αθήνας το Σαββατοκύριακο καθώς θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Συγγρού-Φιξ και Πανόρμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, το Σάββατο 7/1/2017 και την Κυριακή 8/1/2017, οι παραπάνω σταθμοί του μετρό δεν θα λειτουργούν λόγω εργασιών και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να σταματούν.

Για τη διευκόλυνση των επιβατών, ο ΟΑΣΑ προτείνει τις εξής εναλλακτικές διαδρομές άλλων λεωφορειακών γραμμών:

Σταθμός Συγγρού-Φιξ

Οι επιβάτες των τροφοδοτικών γραμμών :

106 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ
126 Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ
136 ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Β – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ
137 ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Α – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ
910 ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ – ΦΙΞ – ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ

Διερχόμενες γραμμές από τη λεωφόρο Συγγρού:

· Α2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΒΟΥΛΑ, Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ, 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ και στη γραμμή ΤΡΑΜ, για τις μετακινήσεις τους από και προς το κέντρο της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας).

· 550 ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ – ΚΗΦΙΣΙΑ και 10 ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Τρόλεϊ), για τις μετακινήσεις τους από και προς τις περιοχές Παναθηναϊκού Σταδίου, Χίλτον, Αμπελοκήπων, Κηφισίας.

Σταθμός Πανόρμου

Οι επιβάτες των τροφοδοτικών γραμμών :

036 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ – ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ – ΓΑΛΑΤΣΙ - ΚΥΨΕΛΗ
651 ΨΥΧΙΚΟ – ΠΑΝΟΡΜΟΥ Α
653 ΨΥΧΙΚΟ – ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β
602 Ν. ΙΩΝΙΑ – ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ- ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Διερχόμενες γραμμές από την λεωφόρο Κηφισίας:

· 14 ΛΑΜΠΡΙΝΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ –ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ (τρόλλει), 18 ΜΟΥΣΕΙΟ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (τρόλλει), 19 ΜΟΥΣΕΙΟ – ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ (τρόλλει) και Α7 ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ – ΚΗΦΙΣΙΑ, καθώς και στις γραμμές 046 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ και 610 ΦΙΛΟΘΕΗ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, για τις μετακινήσεις τους από και προς τις περιοχές Λεωφ. Αλεξάνδρας, Κέντρο.

· Χ14 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ και 3 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ- Ν. ΨΥΧΙΚΟ (τρόλλει), για τις μετακινήσεις τους από και προς τις περιοχές Βασ. Σοφίας, Κέντρο.

· 550 ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ – ΚΗΦΙΣΙΑ και 10 ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (τρόλλει), για τις μετακινήσεις τους από και προς τις περιοχές Βασ. Σοφίας , Παναθηναϊκό Στάδιο, Συγγρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ