ΕΛΛΑΔΑ

Πόλα Ρούπα και Μαζιώτης ξεκίνησαν απεργία πείνας για το παιδί τους

Πόλα Ρούπα και Μαζιώτης ξεκίνησαν απεργία πείνας για το παιδί τους
EUROKINISSI/

Μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα τα ξημερώματα της Πέμπτης και την απεργία πείνας και δίψας την οποία ξεκίνησε, ζητώντας από την εισαγγελία να αναλάβουν την φροντίδα του γιου της η μητέρα και η αδελφή της, και ο Νίκος Μαζιώτης συμπαραστεκόμενος στη σύντροφό του, ανέφερε πως θα ξεκινήσει και ο ίδιος απεργία πείνας.

Σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Νίκος Μαζιώτης κάνει λόγο για «απαγωγή του γιου τους από το κράτος», «προκειμένου να τους εκδικηθεί για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα».

«Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», συνεχίζει η ανακοίνωσή του.

«Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή», τονίζει ο ίδιος.

Νωρίτερα, η Πόλα Ρούπα, η οποία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της, χαρακτήρισε μέσω της αδελφής της «σκουλήκια» τις Αρχές και απειλούσε για «πόλεμο».

Κατά την διάρκεια της ανάκρισης της ζήτησε από την εισαγγελία να αναλάβουν την φροντίδα του γιού της η μητέρα και η αδελφή της και δεν θέλησε να αναφερθεί σε κανένα άλλο θέμα. Μάλιστα, απαιτεί το παιδί της να μην μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αν και προς το παρόν θα παραμείνει υπό κράτηση στην ΓΑΔΑ.

2017 01 05T121601Z 1079149733 RC1E41C0BA30 RTRMADP 3 GREECE MILITANTS

(REUTERS/Alkis Konstantinidis)

Ενεργοποιούνται μετά την σύλληψη της οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

2017 01 05T121545Z 1750509948 RC167EFD4E10 RTRMADP 3 GREECE MILITANTS

(REUTERS/Alkis Konstantinidis)

Διαβάστε ακόμη:

Καρέ καρέ η μεταφορά της Πόλας Ρούπα στο Εφετείο - Δείτε πως είναι (pics)

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε γκαράζ στον Άλιμο

Πόλα Ρούπα: Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της νέας ελληνικής τρομοκρατίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ