ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ευελπίδων η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη (pics & vids)

Στην Ευελπίδων η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη (pics & vids)
CNN Greece

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα αλλά και η 25χρονη που την υπέθαλπε και συνελήφθη επίσης την Πέμπτη. "Ζήτω η επανάσταση" φώναξε η Πόλα Ρούπα κατά την μεταφορά της στο κτίριο, όπου βρίσκονται τόσο η μητέρα της, όσο και η αδελφή της.

Τόσο το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα όσο και η 25χρονη οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στο διαμέρισμά της στην Ηλιούπολη, την ίδια ώρα που στον Άγιο Δημήτριο οι Αρχές περνούσαν χειροπέδες και στην 25χρονη, η οποία παραδέχτηκε στον εισαγγελέα τη συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την Αστυνομία, ότι το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

IMG 0893

Πηγή: CNN Greece

IMG 0896

Πηγή: CNN Greece

IMG 0925

Πηγή: CNN Greece

IMG 0933

Πηγή: CNN Greece

Η σύλληψη της Ρούπα έγινε ενώ βρισκόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της, με την 48χρονη να έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να αναλάβουν την φροντίδα του γιου της η μητέρα και η αδελφή της. Να σημειωθεί ότι το παιδί βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τις αρχές να μην επιτρέπουν σε κανέναν να το δει.

Απεργία πείνας και δίψας με το ίδιο αίτημα ξεκίνησε και ο Νίκος Μαζιώτης, σύντροφος της Ρούπα και πατέρας του ανήλικου αγοριού.

Σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Νίκος Μαζιώτης κάνει λόγο για «απαγωγή του γιου τους από το κράτος», «προκειμένου να τους εκδικηθεί για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα».

«Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», συνεχίζει η ανακοίνωσή του.

«Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή», τονίζει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ