ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια: Με κατάνυξη ο εορτασμός στο Φανάρι

Θεοφάνεια: Με κατάνυξη ο εορτασμός στο Φανάρι
Eurokinissi

Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι και η κατάδυση του σταυρού στα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθαγίασε τα νερά, όπου έπεσαν 8 τολμηροί «βουτηχτές» για να πιάσουν το σταυρό.

1312850

EUROKINISSI

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την τελετή ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίπλα στον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο που είναι πνευματικός φάρος και συνέχισε:

1312842

Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φώς έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων τα οποία έχουνε πέσει στον Βωμό της τρομοκρατίας. Έναν αγώνα που έχουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω βεβαίως και τα συλλυπητήρια μας.

Ωστόσο το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση.

EUROKINISSI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ