ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελία: Οι συγγενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το παιδί της Ρούπα

Εισαγγελία: Οι συγγενείς μπορούν να επικοινωνήσουν με το παιδί της Ρούπα
eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ανακοίνωση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την αντιμετώπιση και την επιμέλεια του ανήλικου γιου των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Η ανακοίνωση τονίζει ότι η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με τα ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Διευκρινίζει ότι τον 6χρονο συνοδεύει ειδικός ψυχολόγος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ η προσωρινή άσκηση επιμέλειας ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας τόσο στη θεία όσο και στη γιαγιά, με το ανήλικο τέκνο, ενώ η αίτηση επιμέλειας εξετάζεται. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, όπως λέει.

Αναλυτικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει:

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ