ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω παγετού

Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω παγετού
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παράταση στις χριστουγεννιάτικες διακοπές θα κάνουν οι μαθητές στονΔήμο Κοζάνης, καθώς τη Δευτέρα, 9 και την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Κλειστά θα είναι και τα σχολεία πολλών άλλων Δήμων. 

Τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο, με απόφαση του αναπληρωτή δημάρχου Κοζάνης, Γιώργου Βαλάη, εξαιτίας του παγετού.

Στις 8 το πρωί και όχι τις 7, όπως ορίζει το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει η λειτουργία των παιδικών σταθμών. Μετά το πέρας του διημέρου θα γίνει νέα εκτίμηση των συνθηκών και θα παρθεί νέα απόφαση.

Το ίδιο διήμερο κλειστά θα είναι και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, λαμβάνοντας υπόψη τον παγετό, την υπολειτουργία των συστημάτων θέρμανσης των σχολικών μονάδων λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων αλλά και τα δελτία πρόγνωσης καιρικών φαινομένων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου Άργους Ορεστικού (βρεφονηπιακός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Τη Δευτέρα θα είναι κλειστά και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ίδια πρόβελψη, δηλαδή κλειστά σχολεία την Δευτέρα, υπάρχει και για την Λαμία και όλους τους Δήμους της Φθιώτιδας, λόγω παγετού.

Δεν υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης στα σχολεία, όμως η κακοκαιρία και το ότι τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό, λόγω των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, οδήγησαν στην απόφαση.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, είπε ότι το κλείσιμο των σχολείων οφείλεται στον παγετό και στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη δεν θα λειτουργήσουν επίσης τη Δευτέρα. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

Ο παγετός θα κρατήσει κλειστά και τα σχολεία στον νομό Λάρισας. Κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπές περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ