Μπριάμ…γίγας από λαχανικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια
Η σειρά της Αθήνας ήταν χθες να στείλει μήνυμα ενάντια στη σπατάλη των τροφίμων καθώς στην πλατεία Κοτζιά από τις 12:00 έως τις 18:00 μάγειρες από τη βόρεια Ελλάδα παρασκεύασαν ένα γιγαντιαίο μπριάμ με φρέσκα λαχανικά που όμως δεν θα κατάφερναν να φθάσουν ποτέ στην αγορά.
Την εκδήλωση οργάνωση η Feedback που μάχεται από το 2009 κατά της σπατάλης των τροφίμων ενώ η διεθνής εκστρατεία της με την ονομασία «Feeding the 5000» έχει ταξιδέψει από το Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ έως το Σίδνεϊ, τις Βρυξέλλες και τη Βαρκελώνη.
Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις μοιράζεται πάντα ένα γεύμα, αρκετό για να ταΐσει 5.000 άτομα, εξ ολοκλήρου μαγειρεμένο με προϊόντα που θα κατέληγαν στα... αζήτητα.
Δίπλα στους μάγειρες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας ήταν οι σεφ, Νταΐάνα Κόχυλα, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Γκίκας Ξενάκης και οι νέοι Tip the Chef που έδειξαν ωραίες προτάσεις για την αξιοποίηση του περισσευούμενου φαγητού.
SPONSORED
Πάνω από τα 110 δολάρια «εκτοξεύεται» και πάλι το Brent μετά τις νέες απειλές Τραμπ σε Ιράν
07:24
Πρεμιέρα σήμερα για τις εξετάσεις στα Λύκεια: Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
07:10
ΝΔ: Η επόμενη ημέρα μετά το Συνέδριο - Οι πλατφόρμες, οι απόντες και η στρατηγική Μητσοτάκη
07:05
Καιρός: Ανοιξιάτικος με συννεφιά και τοπικές βροχές - Στους 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00