ΕΛΛΑΔΑ

Τα αποκαλυπτικά βίντεο που κατέθεσαν οι Τούρκοι αξιωματικοί

Τα αποκαλυπτικά βίντεο που κατέθεσαν οι Τούρκοι αξιωματικοί
EUROKINISSI

Την μη έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών εισηγήθηκε η Εισαγγελέας της έδρας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, ενώ οι αεροπαγίτες να επιφυλάσσονται να εκδώσουν την απόφασή τους ως προς τους εν λόγω δύο αξιωματικούς, στις 23 Ιανουαρίου 2017.

Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων των δύο Τούρκων Αξιωματικών οι οποίοι θέλησαν να αναδείξουν τον κίνδυνο που διατρέχουν σε περίπτωση που εκδοθούν στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι των αξιωματικών επεσήμαναν ότι οι δικαστές στην Τουρκία δεν είναι αντικειμενικοί καθώς δέχονται εντολές. «Στην Τουρκία κατεβάζουν τους δικαστές από την έδρα» είπαν χαρακτηριστικά και στη συνέχεια πρόβαλαν βίντεο με την κατάσταση της Δικαιοσύνης στην Τουρκία, θέλοντας έτσι να αποδείξουν ότι οι δύο αξιωματικοί, δεν θα τύχουν δίκαιης δίκαιης.

Στο πρώτο βίντεο φαίνονται οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων και να οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών, σε πούλμαν.

Με το δεύτερο βίντεο, οι δικηγόροι των δύο αξιωματικών, θέλησαν να καταδείξουν ότι κινδύνευαν οι ζωές των πελατών τους μετά το πραξικόπημα και για αυτό δεν μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ