Προκαταρκτική για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης για Κουρτάκη-Τζένο
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει τη βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυσή του ο υπουργός σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης.
Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως οι δύο δημοσιογράφοι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του χρησιμοποιώντας το ανήλικο παιδί του, προκειμένου ο ίδιος να αποσύρει κατηγορίες σε βάρος τους για ποσά που φαίνεται να έλαβαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι δύο δημοσιογράφοι αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση, αδίκημα που τους απαγγέλθηκε χθες από τον εισαγγελέα μετά τη μήνυση του κ. Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι προτίθενται να ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Διαβάστε επίσης:
Π. Καμμένος για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων: Βάφτισαν το παιδί μου αναρχικό
Άνοιξε ο εναέριος χώρος του Ιράν - Έκλεισε λόγω φόβων για αμερικανικό στρατιωτικό χτύπημα
08:09
Οι ταινίες της εβδομάδας: Νέος Τιμοτέ Σαλαμέ κι ένα αιματηρό μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν
08:05
Έως και 3% υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν
08:02
Καθίζηση οδοστρώματος στη βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι - Παρασύρθηκε κολώνα φωτισμού (vid)
07:54