ΕΛΛΑΔΑ

Νέο χτύπημα φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική

Νέο χτύπημα φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για μας ότι τα περισσότερα από πενήντα USB που βρήκαμε στο "επιχειρησιακό στρατηγείο" της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, περιέχουν κομμάτια προκηρύξεων και μάλιστα όχι μόνο πρωτότυπες του "Επαναστατικού Αγώνα" αλλά και προσχέδια για το επόμενο χτύπημα».

Αυτά αναφέρει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη και συμπληρώνει "το πιθανότερο είναι αυτά τα στικάκια να βρίσκονταν στο σπίτι στην Πεύκη όταν ζούσε με τον Νίκο Μαζιωτη και μετά την σύλληψή να τα πήρε μαζί της..."

Και ενώ η έρευνα συνεχίζεται στο διαμέρισμα της Ρούπα, υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκφράζουν μεγάλη ανησυχία καθώς, όπως λένε «μπορεί η Ρούπα να βγήκε από το παιχνίδι, όμως υπάρχουν ασύλληπτα μέλη που σίγουρα ετοιμάζουν εμφάνιση με χτύπημα».

Την ίδια ώρα οι φόβοι των αστυνομικών γενικεύονται καθώς δεν αποκλείουν σύμπραξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τον Νίκο Μαζιώτη για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην απόδραση του Μαζιώτη με ελικόπτερο θα συμμετείχαν και μέλη της Συνωμοσίας ενώ η 25χρονη συνεργός της Ρούπα που συνελήφθη, μπορεί να δήλωσε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, αλλά είναι γνωστές οι σχέσεις της με έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και τις επαφές που είχε μαζί τους. Γνωστό επίσης είναι ότι οι Πυρήνες συνεργάζονται με ποινικούς και με άτομο εκτός φυλακής που γνωρίζει από κατασκευή βομβών ενώ το σχέδιο "Νέμεσις" της οργάνωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αξιωματικοί που έχουν πολεμήσει την τρομοκρατία για χρόνια, δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς τώρα πια στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται φυλακισμένα μαζί μέλη τριών τρομοκρατικών οργανώσεων και μάλιστα ο "επαναστατικός αγώνας" έχει τρεις γενιές τρομοκρατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ