ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Μάρδας: Ποιος ήταν ο γκουρού των Beatles

Αλέξης Μάρδας: Ποιος ήταν ο γκουρού των Beatles
beatlesbible.com

Θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Αλέξη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει μάνατζερ του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles.

Ο 75χρονος Μάρδας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι από άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός του, ενώ ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται από παθολογικά αίτια.

Ο Αλέξης Μάρδας ή αλλιώς Magic Alex όπως είναι το ψευδώνυμο που του έδωσαν τα διάσημα σκαθάρια, γεννήθηκε στις 5 Μαϊου 1942 στην Αθήνα και υπήρξε γνωστός μπον βιβέρ της εποχής του.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε στην Αγγλία και το 1963 γνώρισε τον «εγκέφαλο» των Rolling Stones Brian Jones.

magic alex alexis mardas 01 580x477

πηγή: beatlesbible.com

Έγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της Indica Gallery, όπου παρουσίασε την έκθεση Kinetic Light Sculptures. Εντυπωσίασε τον John Lennon με τις γνώσεις του στην τεχνολογία και την επιστήμη, ο οποίος και του έδωσε και το παρατσούκλι Magic Alex.

Μάλιστα, ο Lennon συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.

john lennon paul mccartney magic alex 02

πηγή: beatlesbible.com

Το συγκρότημα του ανέθεσε τον σχεδιασμό του τρόπου που θα μπορούσαν να συνδυαστούν η μουσική και ο φωτισμός στις συναυλίες τους.

john lennon paul mccartney magic alex 011

«Επειδή ο John τον είχε συστήσει ως γκουρού, ίσως αισθανόταν κάποια πίεση ότι θα έπρεπε να συμπεριφερθεί ως τέτοιος. Δεν τον μεταχειρίστηκα έτσι, θεωρούσα ότι είναι απλά ένας τύπος με ενδιαφέρουσες ιδέες», ανέφερε το άλλο σκαθάρι Paul McCartney.

πηγή: beatlesbible.com

Λόγω των εφευρέσεών του, οι Beatles τον αποκαλούσαν ακόμη «Έλληνα μάγο». Μάλιστα το 1967 ο Μάρδας έγινε ένας από τους πρώτους υπαλλήλους του νεοσύστατου Apple Corps, κερδίζοντας 40 λίρες την εβδομάδα και λαμβάνοντας το 10% όλων των κερδών που πραγματοποιούνταν από τις εφευρέσεις του.

john lennon magic alex mal evans 02

πηγή: beatlesbible.com

Οι δρόμοι του με το συγκρότημα χωρίστηκαν το 1969.

Ο Αλέξης Μάρδας ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με την Τάνια Τρύπη με την οποία είχαν αποκτήσει και ένα παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ