ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Τι έγραφε στις σημειώσεις της η Πόλα Ρούπα για το επόμενο «χτύπημα»

Αποκλειστικό: Τι έγραφε στις σημειώσεις της η Πόλα Ρούπα για το επόμενο «χτύπημα»
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η εξέταση στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρεθήκαν στο «επιχειρησιακό στρατηγείο» της Πόλας Ρούπα ολοκληρώθηκε για την αντιτρομοκρατική και μετά από αυτό αναλύει το περιεχόμενο που έχει αποθηκευτεί στα usb που κατασχέθηκαν μαζί με το υπόλοιπο υλικό. 

Στέλεχος της ΕΛΑΣ που συμμετέχει στις έρευνες και ανέγνωσε τις σημειώσεις είπε στο CNN Greece: «... Ήταν το γνωστό γράψιμο της Πόλας Ρούπα με πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις. Ό,τι δηλαδή έγραφε και στις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα».

Το CNN Greece αποκαλύπτει αυτολεξεί την παράγραφο στα κείμενα της Πόλας Ρούπα η οποία ευθέως παραπέμπει τις αστυνομικές Αρχές στο επόμενο χτύπημα της. Η παράγραφος έχει τίτλο «Το ξεπούλημα του λιμανιού» και αναφέρει:

Η εταιρία Co.... στην διεύθυνση .... είναι μια πολυεθνική εταιρία που συνεργάζεται με κινεζική τράπεζα που χρηματοδοτεί εφοπλιστές...... χρέη επιχειρηματιών που κάλυψε το δημόσιο και άρα οι πολίτες .....

Τα ονόματα των δύο εφοπλιστών αλλά και δημοτικών παραγόντων του Πειραιά που αναφέρονται στη συγκεκριμένη παράγραφο είναι καταφανώς ευδιάκριτα αλλά το CNN Greece δεν τα δημοσιοποιεί για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι Αρχές συνδέουν αυτές τις σημειώσεις με τα στοιχεία που είχαν εντοπίσει κατά τη σύλληψη του φερόμενου ως μέλους του Επαναστατικού Αγώνα και συνεργού του Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες τραπεζών, Αντώνη Σταμπούλου. Βάσει εκείνων των στοιχείων αλλά και αυτών που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα εκτιμούν ότι είναι σε θέση να περιγράψουν στις ανακριτικές αρχές ακριβώς τον τρόπο με τον οποίον θα γινόταν η επίθεση.

Επίσης στις σημειώσεις υπάρχει και μια παράγραφος με τίτλο «περικοπές συντάξεων 3o μνημόνιο», ακολουθούσε ένα κείμενο οικονομικό και αμέσως μετά υπήρχαν γραμμένα τα ονόματα πολιτικών στα οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συμπεριλαμβάνονταν αυτά του νυν πρωθυπουργού, πρώην πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων.

Πάντως στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκαλεί εντύπωση το πως η ομάδα κατόρθωσε να στρατολογήσει τόσο γρήγορα νέα μέλη μετά και τη δεύτερη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Όμως έχει ειδικότερη αξία η φράση υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛΑΣ για το γεγονός ότι βρίσκονται στην ίδια φυλακή μέλη τριών τρομοκρατικών οργανώσεων:

... είναι σοβαρό και επικίνδυνο αυτό που έχει συμβεί. Είναι πολύ πρόσφατη η υπόθεση της σύμπραξης, μέσα στις φυλακές, του Ξηρού με τους Πυρήνες της Φωτιάς και το σχέδιο απόδρασης τους από τις φυλακές. Και μην ξεχνάμε ότι η Ρούπα ετοίμασε απόδραση με το ελικόπτερο, όχι μόνο για το Μαζιώτη αλλά και για έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ