ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαθίστανται οι ζημιές στα σχολεία της Λάρισας

Αποκαθίστανται οι ζημιές στα σχολεία της Λάρισας
EUROKINISSI

Συντονισμός μεταξύ του Δήμου Λάρισας και των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να ολοκληρωθούν πλήρως οι έλεγχοι των σχολείων της πόλης, να αποκατασταθούν οι ζημίες και να λειτουργήσουν την Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως ο δήμος Λάρισας, έχει ήδη ενημερώσει πως την Δευτέρα τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ενώ όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σούλτης, ο δήμος βρίσκεται σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε πως η κατεύθυνση είναι τα σχολεία στη Λάρισα να ανοίξουν την Δευτέρα, ενώ τόνισε πως συνεχίζεται ο έλεγχος για τις ζημιές.

«Ο σχεδιασμός προβλέπει να είναι ανοιχτά την Δευτέρα τα σχολεία και η προσπάθεια μας είναι να τα καταστήσουμε λειτουργικά όπου έχουμε προβλήματα.

Υπάρχει κατεύθυνση να ανοιχτούν διάδρομοι ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο σχολείο, ενώ έχω δώσει εντολή από την προηγούμενη Κυριακή να είναι όλοι οι διευθυντές στα σχολεία τους, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμο, αλλά και την τεχνική υπηρεσία ώστε να λύνονται τα προβλήματα» είπε η κ. Αναστασοπούλου

Σχετικά πάντως με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, καθαρή εικόνα θα υπάρχει την Κυριακή το μεσημέρι όπως ενημέρωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολογικός σταθμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν πως βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και είναι άγνωστο ακόμη αν τελικά θα υπάρχουν νέες χιονοπτώσεις ή αν θα δούμε έντονες βροχές από τη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ