ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ. Κυρανάκης στη λίστα των νέων του Forbes με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη

Ο Κ. Κυρανάκης στη λίστα των νέων του Forbes με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη λίστα των βραβείων του περιοδικού «Forbes» με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ και επικεφαλής της νεολαίας του ΕΛΚ.

Ο 29χρονος, βραβεύθηκε στην κατηγορία «Policy» για την πολυετή προσφορά του σχετικά με το ρόλο που πρέπει να έχουν οι νέοι στην πολιτική.

Με ανάρτηση που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook, ο Κ. Κυρανάκης δήλωσε: «Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή. Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή».

Επίσης, στην κατηγορία «Social Entrepreneurs» βραβεύθηκε η ελληνική οργάνωση Ethelon και οι τρεις συνιδρυτές της, Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου. Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και έχει προσελκύσει πολλές φορές το διεθνές ενδιαφέρον.

Από την ίδια λίστα έχουν περάσει στο παρελθόν η Μαρία Σαράποβα και η Αντέλ. Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Χόουπ Χικς, εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και ο Στίβεν Κάρι, από τους κορυφαίους αθλητές στο NBA.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εκλέχθηκε τον Μάιο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη, της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- Youth of the European People's Party- με περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη και 60 οργανώσεις σε 40 χώρες.

Με σπουδές στη Νομική Αθηνών και πολλές διεθνείς διακρίσεις, ίδρυσε το Transatlantic Youth Summit, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον κάθε χρόνο από το 2013. Είναι επίσης συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

Το 2014 ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία συλλέγοντας 35.000 ψήφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ