ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Λαγός έβριζε γονείς και δασκάλους στο Πέραμα

Ο Γιάννης Λαγός έβριζε γονείς και δασκάλους στο Πέραμα
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, με πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό πήγε στο σχολείο ενώ ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση καθηγητών και γονέων προκειμένου να αποφασιστεί αν τα προσφυγόπουλα θα μετέχουν στα απογευματινά μαθήματα του σχολείου.

Ο Γιάννης Λαγός όταν έφθασε στο προαύλιο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τις καταγγελίες άρχισε να απευθύνεται με χυδαίες εκφράσεις κατά των δασκάλων και των γονέων, εξαπολύοντας μάλιστα και απειλές.

Η αστυνομία που γνώριζε ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα η σύσκεψη, βρισκόταν έξω από το δημοτικό, ωστόσο η παρουσία της ήταν διακριτική. Λίγη ώρα μετά ο Χρυσαυγίτης βουλευτής μαζί με τα υπόλοιπα μέλη έφυγαν από το σχολείο και το επεισόδιο έληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα τους αφήσουμε να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές

«Δεν θα τους αφήσουμε να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση σχολιάζοντας τα επεισόδια σημειώθηκαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, με πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες και επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό.

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, τέλος, ότι «το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας».

«Οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να μεταβάλουν τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα» λέει το υπ. Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές» που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

«Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής δήλωσε ότι «η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα».

«Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα» υπογράμμισε ο κ. Παντής και συμπλήρωσε:

«Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο».

ΠΑΣΟΚ: Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος

«Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά».

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει «την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής» και τονίζει ότι «το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται».

«Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Οι δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων. Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ