ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο Ντοκουμέντο: Η επίθεση των Χρυσαυγιτών στο Πέραμα

Βίντεο Ντοκουμέντο: Η επίθεση των Χρυσαυγιτών στο Πέραμα

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την εισβολή των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέλευση καθηγητών και γονέων προκειμένου να αποφασιστεί αν τα προσφυγόπουλα θα μετέχουν στα απογευματινά μαθήματα του σχολείου ο Γιάννης Λαγός, όπως θα δείτε και στο βίντεο, προσπάθησε να μπει στο χώρο του σχολείου, σπρώχνοντας τους πάντες, ωστόσο οι γονείς και οι καθηγητές δεν του επέτρεψαν την είσοδο.

Τελικά αφού είδε ότι δεν πρόκειται να μπει στο σχολείο άρχισε να σπρώχνει και να βρίζει όποιον έβλεπε μπροστά του χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν απομακρύνθηκε από το χώρο αλλά συνέχιζε να φωνάζει σε γονείς και καθηγητές.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και στην ομάδα των χρυσαυγιτών που συνόδευαν τον υπόδικο βουλευτή στο δημοτικό σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από το επεισόδιο γονείς και καθηγητές κατήγγειλαν τη στάση της αστυνομίας σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν αλλά τήρησαν ουδέτερη στάση.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί με προανάκριση και σχηματισμό δικογραφίας κατά παντός υπεύθυνου η οποία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Επίσης ο Γενικός Διευθυντής Αττικής διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ