ΕΛΛΑΔΑ

Προβατίνα για… Guinness στην Κυλλήνη (pic)

Προβατίνα για… Guinness στην Κυλλήνη (pic)
eurokinissi (αρχείου)

Αυτή η προβατίνα από την Κυλλήνη θα έπρεπε να είναι υποψήφια για βραβείο Γκίνες, αφού δεν έκανε ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία... αλλά πέντε αρνάκια.

Ο κ. Γιώργος Δραγώνας, διατηρεί λίγα πρόβατα για οικογενειακή εκμετάλλευση. Μέχρι τώρα, ήξερε πως οι προβατίνες κάνουν μέχρι και τετράδυμα, αλλά και αυτό, πολύ σπάνια!

Έτσι, προχθές το πρωί, είδε την προβατίνα του να γεννάει ένα και μετά ένα δεύτερο αρνάκι. «Είπα εντάξει και πήγα σε ένα διπλανό χώρο από όπου επέστρεψα μετά από λίγα λεπτά. Τότε είδα και τρίτο αρνάκι. Νόμιζα ότι τα γεννητούρια τελείωσαν», λέει ο κ. Δραγώνας.

Έφυγε, λοιπόν, και όταν επέστρεψε στην στάνη: «Είδα με έκπληξη ότι τα αρνάκια ήταν πέντε! Ξαναμετράω, πάλι πέντε...Η προβατίνα έχει ζευγαρώσει με ένα κριάρι αφγανικής φυλής».

PROVATINA FD

πηγή: patrisnews

«Η προβατίνα μου γέννησε... κοπάδι» λέει ο κ. Δραγώνας και όπως λέει το ρεπορτάζ του "patrisnews", συμβουλεύτηκε αμέσως τον κτηνίατρο της περιοχής.

«Όπως πληροφορήθηκα από κτηνίατρο της περιοχής αυτό που συνέβη στην στάνη μου οφείλεται στο γεγονός όταν η προβατίνα και το κριάρι προέρχονται από εξευγενισμένες φυλές, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή, τότε είναι δυνατόν να προκύψει το συγκεκριμένο φαινόμενο με πεντάδυμα. Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω και την συμπεριλάβω στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες»

Ο μεγαλύτερος αριθμός αρνιών σε μία γέννα είναι 8 σε μονάδα της Νέα Ζηλανδίας. Ενώ, επτά αρνιά είχαν γεννηθεί τον Οκτώβριο του 2016 στα Τρίκαλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ