ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο αρχηγός της μεγάλης σπείρας ληστών – Τι βρήκαν σε θυρίδες

Συνελήφθη ο αρχηγός της μεγάλης σπείρας ληστών – Τι βρήκαν σε θυρίδες
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο αρχηγός της μεγάλης συμμορίας των Ρομά που ειχαν «ρημάξει» σπίτια με μεγάλη λεία και κυρίως κοσμήματα τα οποία διοχέτευαν στη συνέχεια σε γνωστά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας

Το ανθρωποκυνηγητό της ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του αρχηγού συνεχίστηκε μετά την εξάρθρωση της πολυμελούς σπείρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ανακριτές μετά από εντολή του εισαγγελέα διαφθοράς έκαναν έρευνα σε θυρίδες μελών της σπείρας και εντόπισαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και κοσμήματα, όλα λεία της συμμορίας των Ρομά.

Ο αρχηγός της συμμορίας είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης και από την πρώτη στιγμή οι αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο εάν αυτό είχε συμβεί μετά από ενημέρωση από αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Παρά το γεγονός πως στα σπίτια κατηγορουμένων είχαν βρεθεί κρυμμένα πάνω από 200.000 ευρώ, αλλά και ράβδοι από ασήμι οι αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου που ερευνούσαν την υπόθεση ήταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή ότι οι Ρομά έκρυβαν σε ασφαλές σημείο και χρήματα και χρυσαφικά.

Τελικά αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο, καθώς σε ονόματα συγγενών των κατηγορουμένων είχαν νοικιαστεί θυρίδες σε τράπεζες και σήμερα οι αστυνομικοί βρήκαν εκεί έναν μικρό θησαυρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece τα κοσμήματα που βρέθηκαν σε θυρίδα σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης είναι συνολικής αξίας που ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, εντός της θυρίδας βρέθηκαν χίλιες χρυσές λίρες, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί. H συγκεκριμένη θυρίδα είχε νοικιαστεί στο όνομα γυναίκας συγγενικό πρόσωπο μέλους της σπείρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση με παρακλάδια σε όλη την Ελλάδα είχαν κρυμμένα σε φωταγωγούς, μέσα σε πλακάκια και ειδικές κρύπτες στους τοίχους βρέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κοσμήματα αμύθητης αξίας, αλλά και χρυσές λίρες.

Από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες τους τελευταίους 8 μήνες, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες των μελών για τη δράση τους, αλλά και τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ