ΕΛΛΑΔΑ

Τα τρία σενάρια για τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους

Τα τρία σενάρια για τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους

Πολύ βαριά τραύματα έφερε το έξι μηνών βρέφος που διεκομίσθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και τελικά κατέληξε νωρίς το πρωί, όπως λέει στο CNN Greece ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης.

Τα τραύματα του βρέφους ήταν κυρίως στο κεφάλι, σημειώνει ο κ. Φανουργιάκης, προσθέτοντας ότι μια ομάδα ιατρών κλήθηκε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει το περιστατικό. Όμως, παρά τις πολύωρες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, που έκανε τις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις και υπέβαλε σε χειρουργική επέμβαση το βρέφος, δεν στάθηκε δυνατό το αποφευχθεί το μοιραίο.

Το βρέφος εξέπνευσε μερικές ώρες αργότερα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ απαντήσεις στο πώς προκλήθηκαν τα βαρύτατα τραύματά του αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο βαρύτατος τραυματισμός του βρέφους φέρεται να προκλήθηκε κατά τη διάρκεια καυγά των γονιών του, ενός 52χρονου και μιας 30χρονης, στη Σητεία, το βράδυ της Τετάρτης.

Τρία σενάρια για τις συνθήκες της τραγωδίας

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε το ηλικίας μόλις έξι μηνών βρέφος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretapost.gr.

Το πρώτο σενάριο είναι πως κατά την διάρκεια του καυγά ο 52χρονος πέταξε το κινητό τηλέφωνό του στη σύζυγό του ωστόσο το κινητό χτύπησε το μωρό. Το σενάριο αυτό φαίνεται να καταρρίπτεται από την κατάσταση στην οποία διεκομίσθη το βρέφος στο νοσοκομείο, καθώς τα τραύματά του, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν τόσο βαριά που δεν μπορεί να προκλήθηκαν μόνο από το κινητό τηλέφωνο.

Το δεύτερο σενάριο – που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο – αναφέρει πως ο 52χρονος χτύπησε την σύζυγό του την ώρα που εκείνη κρατούσε στην αγκαλιά της το βρέφος και έπεσαν και οι δύο στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα το παιδί.

Το τρίτο σενάριο, αναφέρει πως πάνω στον καυγά ο 52χρονος πήγε να χτυπήσει την σύζυγο ωστόσο χτύπησε το παιδί με αποτέλεσμα να πέσει από την αγκαλιά της μητέρας του και να τραυματιστεί βαρύτατα.

Ο 52χρονος πατέρας του βρέφους έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα της Νεάπολης Λασιθίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ