ΕΛΛΑΔΑ

Ο απίστευτος θησαυρός που βρέθηκε στη θυρίδα της σπείρας των Ρομά (pics)

Ο απίστευτος θησαυρός που βρέθηκε στη θυρίδα της σπείρας των Ρομά (pics)

Απίστευτες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης της μεγαλύτερης συμμορίας διαρρηκτών Ρομά, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, έρχονται στην επικαιρότητα μετά την χθεσινή σύλληψη του αρχηγού της σπείρας, ενός 34 χρόνου με το προσωνύμιο «Χειλάς».

Συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, παρότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του, εκείνος ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν θα συλληφθεί, που χθες Τετάρτη, είχε πάει να επιβλέψει την οικοδομή που έχτιζε στα Νέα Λιόσια.

«.... Ίσως ήταν σίγουρος ότι οι ‘φίλοι’ του θα τον ειδοποιούσαν ξανά για να εξαφανιστεί ...» σχολίαζε με νόημα αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση, αφήνοντας υπόνοιες για τον ύποπτο ρόλο που έχουν παίξει στην υπόθεση αστυνομικοί, για τους οποίους γίνεται έρευνα από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, μετά την αποκάλυψη ότι οι δράστες έκρυβαν τα κλοπιμαία σε θυρίδες, στέλεχος της Κατεχάκη αποκαλύπτει στο CNN Greece:

Η βασική θυρίδα ήταν σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης και την είχε ενοικιάσει από το Μάρτιο του 2013 η σύζυγος ενός από τους αρχηγούς της σπείρας. Κάθε φορά που έκλεβαν ένα σπίτι μετέφεραν εκεί τα χρήματα και τα κοσμήματα. Την ίδια τακτική είχαν ακολουθήσει και με νοικιασμένες θυρίδες στην Αθήνα. Όμως όλα δείχνουν ότι μετά τη σύλληψη των πρώτων μελών κάποιοι πρόλαβαν να τις αδειάσουν.

DIARRIKSI

Ενδιαφέρον για τις Αρχές παρουσιάζει και γνωστός κοσμηματοπώλης των βόρειων προαστίων με πελατεία πρόσωπα της κοσμικής Αθήνας. Σε έρευνα που είχε γίνει στο κατάστημα του βρεθήκαν δυο βαλίτσες με κοσμήματα, τα όποια ήταν αδήλωτα.

DIARIKSI1

Όπως αποδεικνύεται τώρα, τα κοσμήματα αυτά προέρχονταν από διάρρηξη που είχαν κάνει μέλη της συμμορίας των Ρομά, σε άλλο κοσμηματοπωλείο στο Μαρούσι. Η διάρρηξη είχε γίνει στις 17 Νοεμβρίου του 2012, όταν οι διαρρήκτες τρύπωσαν από την οροφή και άρπαξαν τα κοσμήματα.

Το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό το είχαν αρπάξει από ένα κατάστημα με κρέατα στο Περιστέρι, το οποίο μάλιστα το διέρρηξαν δύο φορές. Την πρώτη φορά το χρηματοκιβώτιο είχε μέσα περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ και τη δεύτερη φορά επιταγές περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

DIARIKSI
DIARIK copy
DIARIKISI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ