ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Γεννήθηκε το πρώτο προσφυγόπουλο στο νοσοκομείο της πόλης

Ρόδος: Γεννήθηκε το πρώτο προσφυγόπουλο στο νοσοκομείο της πόλης
rodiaki

Το πρώτο παιδί του προσωρινού Χώρου Φιλοξενίας προσφύγων στη Ρόδο έφερε στον κόσμο την Πέμπτη νεαρή Σύρια. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, που είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας και το πρώτο προσφυγόπουλο που γεννιέται στην Ρόδο το νέο έτος.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια της 24χρονης Σύριας, βρέθηκε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ρυθμίζοντας όλα τα διαδικαστικά θέματα. Την Παρασκευή, παρουσία του πρώην δημάρχου Ρόδου και του γιατρού Σάββα Καραγιάννη, επισκέφτηκε την Σύρια και το νεογέννητο αγοράκι, στο οποίο συμβολικά χάρισε ένα επίχρυσο ανάθημα της ελληνικής φιλοξενίας. Ο κ. Χατζηδιάκος συνομιλώντας με τη μητέρα του νεογέννητου, ευχήθηκε να είναι υγιές, καλότυχο, και κάθε ελπίδα να το συνοδεύει στη ζωή του.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το δήμο Ρόδου, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας στο προσωρινό χώρο, τονίζοντας ότι: «είναι δύσκολη η προσφυγιά, ωστόσο πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διευκολύνουμε την προσωρινή διαμονή σας στη χώρα μας» και συμπλήρωσε. «Ελπίζω το κεντρικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να αντιληφθούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες μας, μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος και η προσφυγιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ