Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ξανά Σαξώνης - Λεμούσιας
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν δύο εκ των πρωταγωνιστών της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης και Μιχάλης Λεμούσιας.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο έγκλειστος στις φυλακές Παναγιώτης Σαξώνης, παραπέμπεται αυτή τη φορά κατηγορούμενος για δύο πλαστά διπλότυπα είσπραξης που κατατέθηκαν στη Θ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με ημερομηνίες του Ιουλίου και Αυγούστου του 2004.
Με τα δύο παραστατικά, τα οποία ανακαλύφθηκαν μετά τη δίκη της υπεξαίρεσης, εμφανίζονται να έχουν πληρωθεί εισφορές υπέρ του ταμείου σύνταξης των υπαλλήλων, συνολικού ύψους 780.307 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα το ποσό αυτό υπεξαιρέθηκε χωρίς να έχει κατατεθεί στα ταμεία του δήμου.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο βούλευμα ο Μ. Λεμούσιας, που καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση και αποφυλακίστηκε υπό όρους έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του, «είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψει την κατασκευή τέτοιων πλαστών παραστατικών από την πλευρά του συγκατηγορουμένου του Π. Σαξώνη, εν τούτοις ηθελημένα τον ανεχόταν και τον άφηνε να τα κατασκευάζει και να τα προσκομίζει στην υπηρεσία του προς συγκάλυψη και δικαιολόγηση των υπεξαιρέσεων».
«Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι "ανεπαρκή"», λέει ο Ρούμπιο
20:22
«Η Ουκρανία μπορεί να προμηθεύσει με 1.000 drones τους συμμάχους της κατά του Ιράν», λέει ο Ζελένσκι
20:13
Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Έχουμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν - Οι στόχοι παραμένουν ανεκπλήρωτοι»
20:00
«Ναι, Μάικ, είμαι ζωντανός» - Οι ειρωνείες Νετανιάχου για τις φήμες περί θανάτου
19:51