ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δεύτερη δωρεά οργάνων σε διάστημα λίγων ωρών

Ηράκλειο: Δεύτερη δωρεά οργάνων σε διάστημα λίγων ωρών
google maps

Ακόμα μία δωρεά οργάνων, η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών πραγματοποιήθηκε μετά τον εγκεφαλικό θάνατο μίας γυναίκας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Οι συγγενείς μίας 60χρονης γυναίκα, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία νοσηλευόταν με ρήξη ανευρύσματος στην εντατική του νοσοκομείου και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.

Εξειδικευμένοι γιατροί παρέλαβαν τα νεφρά της, το συκώτι και τους κερατοειδείς της τα οποία και μεταφέρθηκαν για μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αεροσκάφος Embraer 135 Legacy της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα, στην 113 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες, Σάββατο, στις 07:16 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 08:30 π.μ.

Είναι η δεύτερη δωρεά οργάνων από την Κρήτη σε λίγες ώρες, αφού βράδυ της Πέμπτης είχαν επίσης μεταφερθεί τα όργανα ενός 55χρονου, που οι συγγενείς του επίσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ