ΕΛΛΑΔΑ

Στο κλίμα του καρναβαλιού από το Σάββατο η Πάτρα (pics+vid)

Στο κλίμα του καρναβαλιού από το Σάββατο η Πάτρα (pics+vid)
Φωτογραφία αρχείου carnivalpatras.gr

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς έχει μπει από το Σάββατο η Πάτρα. Ο χορός, η μουσική και το φως κυριάρχησαν στην φετινή τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου

Η τελετή ήταν πλούσια και περιελάμβανε δράσεις ενός σύνθετου σπονδυλωτού προγράμματος με χορό, μουσική και ...ακροβατικά.

Το μουσικοχορευτικό θέαμα ήταν βασισμένο σε αντιπροσωπευτικές μουσικές του κόσμου. Χώρες και ήπειροι πέρασαν μπροστά από τους θεατές με όχημα τη μουσική και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, ενώ οι χορευτές άλλαζαν επί σκηνής ρούχα και διαθέσεις.

image
image 1

Στη συνέχεια, μαριονέτες «μουσικοί» συνόδευσαν τις δράσεις της κεντρικής σκηνής, ενώ σε μια σύνθεση στημένη δίπλα στη σκηνή που απεικόνιζε τη γη, μια ακροβάτισσα με πανιά προσπαθούσε να συγκρατηθεί από τον πλανήτη. Μπροστά στο Δημοτικό θέατρο και υπό τους ήχους της μουσικής, ο Ροσίνι συναντούσε τους Μπιτλς και ο Πάκο ντε Λουτσία τον Μπιζέ και τον Χατσατουριάν.

karnab ritsos

Μετά τις μουσικές της Ευρώπης, ακολούθησαν, με πνευστά και μπουζούκι, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα. Εκείνη τη στιγμή, υπό τους ήχους της μουσικής του Ζορμπά, εμφανίστηκε θριαμβευτής, πάνω στο άρμα του, ο βασιλιάς Καρνάβαλος, συνοδευόμενος από χορευτές και πλήθος καρναβαλιστών.

16176293 605688842962904 1519224873 n
16215624 605687316296390 1870390866 n

Την επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα των περίπου 45.000 καρναβαλιστών, οι οποίοι είναι η ψυχή του πατρινού καρναβαλιού.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ρίψη πυροτεχνημάτων και ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ