ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη κυκλοφορίας: Οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Τέλη κυκλοφορίας: Οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη δημιουργία μίας νέας εφαρμογής η οποία θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, η ειδική εφαρμογή θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει ήδη η επεξεργασία του νέου συστήματος, το οποίο θα έχει στόχο την υιοθέτηση και εφαρμογή «ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας» ώστε «να αρθούν σε μεγάλο βαθμό οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος», επισημαίνει η υφυπουργός στο ΑΠΕ.

Η κ. Παπανάτσιου δεν αποκλείει για φέτος και εφόσον συντρέχουν λόγοι να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ισχύει ρύθμιση παρόμοια με την περσινή για την πληρωμή των τελών για μέρος του έτους. Διευκρινίζει πάντως ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε μία μόνιμη ρύθμιση για την πληρωμή των τελών ανάλογα με τον χρόνο κυκλοφορίας των οχημάτων κατ' έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ