ΕΛΛΑΔΑ

Σπίρτζης: 21.000 αυτοκίνητα με πειραγμένο λογισμικό κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Σπίρτζης: 21.000 αυτοκίνητα με πειραγμένο λογισμικό κυκλοφορούν στην Ελλάδα
Ο Χρήστος Σπίρτζης απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Περίπου 21.000 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen με πειρασμένο λογισμικό κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αποκάλυψε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας γνωστό ότι το δημόσιο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις και θα επιβάλλει πρόστιμα.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα «και προφανώς θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες».

Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα βγει στη διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση για τη βλάβη που έχουν υποστεί οι πολίτες και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο, ενώ εκτός από την «απάτη» θα εξεταστούν όλοι οι πιθανοί τομείς απώλειας εσόδων, όπως για παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στην Ελλάδα κυκλοφορούν 21.079 αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen που περιλαμβάνει ακόμη και τις εταιρίες Audi, Skoda και Seat, από τα οποία τα 19.500 έχουν εισαχθεί από επίσημους εισαγωγής. Περίπου 270 έχουν αποσυρθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ