Ο Ρωμανός καλεί τους αναρχικούς να λεηλατήσουν το Δεκέμβριο την Αθήνα
Σε «αναρχική εξέγερση» και «μαύρο Δεκέμβρη» καλούν από τις φυλακές ο Νίκος Ρωμανός και ο συγκρατούμενός του, Παναγιώτης Αργυρός, στο πρότυπο των βίαιων επεισοδίων, τον περασμένο Ιούνιο, στο Μεξικό.
Συγκεκριμένα, σε μακροσκελές κείμενό τους στην ιστοσελίδα Indymedia, οι δύο κρατούμενοι απευθύνουν -μεταξύ άλλων- πρόσκληση για «συγκρότηση πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου, μιας εκστρατείας δράσης με το όνομα "Μαύρος Δεκέμβρης", η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».
Οι Ρωμανός και Αργυρός κάνουν αναφορά στη δολοφονία Γρηγορόπουλου επισημαίνοντας «θέλουμε να ξαναζήσουμε τις μέρες που "ο θάνατος δε θα 'χει πια εξουσία και γυμνοί οι νεκροί θα γίνουν ένα με τον άνθρωπο του ανέμου και του δυτικού φεγγαριού και θα ορμούν στον ήλιο ωσότου ο ήλιος να καταλυθεί"».
Επίσης, παραθέτουν κατάλογο με τις ενέργειες στις οποίες καλούν τους συντρόφους τους να προβούν, όπως καταλήψεις σε σχολείων, πανεπιστημίων, δημαρχείων, λεηλασίες καταστημάτων, τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σπίτια πολιτικών, επίθεση με μολότωφ σε αστυνομικούς και σαμποτάζ μέσα στα Χριστούγεννα.
Προφυλακίστηκε ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου
16:27
Κορινθία: Ένας 25χρονος νεκρός από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο
16:27
Εννέα άτομα με σαλμονέλα στο Κρατικό Νίκαιας - Είναι καλά στην υγεία τους
16:25
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεσαρά Ηρακλείου - Σηκώθηκαν τρία ελικόπτερα
16:20