ΕΛΛΑΔΑ

Απαράδεκτο σχόλιο Αλβανού βουλευτή: Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα

Απαράδεκτο σχόλιο Αλβανού βουλευτή: Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα
Facebook

Σε ένα απαράδεκτο σχόλιο προχώρησε Αλβανός βουλευτής, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, με αφορμή τις φωτογραφίες νεοσύλλεκτων που εμφανίζονται να ποζάρουν κάνοντας το σήμα του αλβανικού αετού του εθνικού συμβόλου της Αλβανίας.

Ο βουλευτής της Αλβανίας Piro Lutaj εγκαλεί τις ελληνικές αρχές καθώς όπως λέει «δεν είχαν λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο το σχηματισμό του συμβόλου του αετού» και υπογραμμίζει ότι είναι «σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων».

Συγκεκριμένα ο βουλευτής έγραψε:

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας...

Αυτού του είδους πιέσεων από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, είναι επαναλαμβανόμενες και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ τη δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

Βέβαια φαίνεται ότι μετάνιωσε για το σχόλιό του καθώς αν μπει κάποιος στο προφίλ του στο facebook θα δει ότι έχει... εξαφανιστεί.

123

ΔΗΜΟΦΙΛΗ