ΕΛΛΑΔΑ

«Κάνει πίσω» η Θάνου για τα όρια συνταξιοδότησης - Η κίνηση Κοντονή

«Κάνει πίσω» η Θάνου για τα όρια συνταξιοδότησης - Η κίνηση Κοντονή
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έπειτα από την κόντρα της Βασιλικής Θάνου με τους δικαστικούς, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες ότι θα αναβληθεί επ’ αόριστον η αυριανή Διοικητική Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο λόγος αναβολής της αυριανής συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είναι ότι η αντιπρόεδρος, Ειρήνη Κιουρτσόγλου, που είχε οριστεί από την κ. Θάνου ως εισηγήτρια της υπόθεσης, δεν είναι έτοιμη.

Ακόμη να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά, την Τετάρτη, «τον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου». Το γεγονός ότι ο υπουργός δεν θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά την εισαγγελέα, είναι ένα μήνυμα προς την κυρία Θάνου για τη θέση του αναφορικά με την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών.

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το θέμα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνω και σήμερα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία», είπε ο υπουργός.

Τέλος, ανάλογες θέσεις είχαν εκφράσει όλες οι δικαστικές Ενώσεις, συνταγματολόγοι, δικηγόροι, κλπ.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό μπρα ντε φερ δικαστών-Θάνου για τα όρια συνταξιοδότησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ