ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην κηδεία του 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή (pics&vid)

Θρήνος στην κηδεία του 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή (pics&vid)

Στον συνοικισμό των αθιγγάνων στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 6χρονου Μεμέταλή Σεζάλ, μέσα σε βαρύ κλίμα, και υπό το κράτος των απειλών για αντίποινα εναντίον της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Η οικογένεια του 15χρονου έχει εξαφανιστεί από την περιοχή, προσπαθώντας προφανώς να προστατευθεί από την οργή των συγγενών και των περιοίκων.

Τα προβλήματα συνεννόησης με τον 15χρονο κωφάλαλο φερόμενο ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του 6χρονου Μεμέταλή Σεζάλ από τον συνοικισμό των αθιγγάνων, καθυστερούν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ενώπιον του οποίου προσάχθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής. Επιπλέον, το νομικό καθεστώς για τον φερόμενο ως δράστη είναι ιδιαίτερο, καθώς πρόκειται περί ανηλίκου και κωφαλάλου.

Τις πρώτες δηλώσεις του πραγματοποίησε έξω από τα Δικαστήρια Κομοτηνής ο δικηγόρος του 15χρονου φερόμενου ως δράστη Ισμαήλ Σερήφ,Δημήτρης Μήλιογλου ο οποίος ορίστηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελική αρχή.

Οι πρώτες τους εκτιμήσεις ήταν μετρημένες, καθώς θέλουν πρώτα να αναγνώσουν αναλυτικά το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Ο Δημήτρης Μήλιογλου τόνισε πως ακόμη δεν έχει έρθει σε επαφή ούτε με τον κατηγορούμενο ούτε με τους συγγενείς του. "Πριν λίγο μου τηλεφώνησαν και μου ανέθεσαν την υπόθεση. Δε μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω, αν δε δω τη δικογραφία. Πρέπει πρώτα να δω αναλυτικά τα δεδομένα και τα στοιχεία της δικογραφίας, και στη συνέχεια θα μιλήσουμε αναλυτικά", τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας του 6χρονου θύματος, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με εδραιωμένη προσωπική του εκτίμηση μετά από την επαφή του με τον φερόμενο ως δράστη αλλά και από τις επαφές που είχε με ανθρώπους που συμμετείχαν στην διενέργεια προανακριτικών πράξεων, «ο 15χρονος επιδεικνύει μία αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν φαίνεται στεναχωρημένος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαμηλής ευφυΐας».

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη, ενώ το έγγραφο της νεκροψίας θα προστεθεί στην δικογραφία αύριο το πρωί.

Ο Νότης Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι "οι γονείς δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για το αποτρόπαιο γεγονός που όλοι πληροφορηθήκαμε. Δε μπορώ ακόμη να κάνω κάποια εκτίμηση για το περιεχόμενο της δικογραφίας, γιατί θα ήταν επισφαλής.

Το έγγραφο της νεκροψίας, μάλιστα, θα περιέλθει στη δικογραφία αύριο το πρωί.

Στον χώρο και η μητέρα του 6χρονου θύματος Καδριέ Αμέτ Ογλού, η οποία ζήτησε την ισόβια κάθειρξη του κατηγορουμένου.

Την Παρασκευή αναμένεται να έρθει στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη ειδικός διερμηνέας που να μπορεί να επικοινωνήσει με τον 15χρονο φερόμενο ως δράστη στη γλώσσα των κωφαλάλων και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ